Fenòmen Kingfisher

22/10/2024
  • No passa cada dia que a la llibreria, més d’una llibretera, ens llegim tots els títols que surten d’una mateixa autora. Però quan això passa, és per un bon motiu. En el cas d’aquesta autora ja us l’hem recomanada en diferents ocasions a les xarxes i fins i tot li hem dedicat un club de lectura pel llibre Què mou els morts. Això vol dir que hem fet ressò dels tres llibres que hi ha traduïts al català.

    I qui és T. Kingfisher? Doncs per començar, cal que sapigueu que el nom és un pseudònim de Úsula Vernon i que és una autora americana molt aficionada a passar hores al jardí veient passar les papallones. I per què fa servir pseudònim? Doncs per separar la literatura infantil (que l’escriu sota el seu nom real) i el de la literatura per públic juvenil i adult.

    Com us deia, en català té tres llibres traduïts i publicats. El primer que va sortir és Guia mágica d’autodefensa amb galetes (indòmita editorial). És el més juvenil i el menys fosc de tots. Hi trobareu una bruixeta, la Mona, que és fornera i que té la sort o la desgràcia de poder fer màgia a través de la farina. Un matí, però, es trobarà el cos d’una noia i es trobarà enmig d’un complot del govern de la seva ciutat.

    A Ortiga i os (indòmita editorial), la protagonista, la Marra, és una princesa. Però no té res d’idíl·lic ni de conte de fades. La Marra s’assabentarà que, el príncep amb qui volen casar la seva germana gran és un dèspota i un maltractador, però cal que vagi amb compte perquè si falla, tot el seu país pot caure.

    I finalment tenim Què mou els morts (Obscura) que es tracta d’un retelling, és a dir, una relectura d’un relat clàssic. En aquest cas, és un retelling de La caiguda de la casa Usher d’Edgar Allan Poe. Kingfisher però, hi afegeix personatges i unes explicacions racionals a tots els fenòmens estranys que es van succeint al llarg de la novel·la.

    En tots els llibres hi trobareu personatges que adorareu i que solen formar uns equips ben curiosos. I entre aquests personatges hi destaquen dones que, tot i que en aparença poden ser ben senzilles i normals, amaguen una fortalesa impensable. També hi trobareu crítica, uns girs inesperats i altes dosis de sarcasme i humor que faran d’equilibri a les parts més fosques o tràgiques de les seves pàgines. I a més a més, són lectures carregades de misteri que li afegeixen un plus d’addicció i són llibres que també són aptes per a joves lectors a partir dels 16 anys. A més, es preparen dos nous llibres més en català, un d'ells per aquesta mateixa setmana! Que llaminer, no creieu?



    Marina Santaeugènia

cercar...

Últimes entrades

  • Fenòmen Kingfisher

    22/10/2024
    Fenòmen Kingfisher | Llibreria La Gralla | Llibreria online de Granollers
    No passa cada dia que a la llibreria, més d’una llibretera, ens llegim tots els títols que surten d’una mateixa autora. Però quan això passa, és per u...
  • Llegim en català!

    24/09/2024
    Llegim en català! | Llibreria La Gralla | Llibreria online de Granollers
    L’entrada de novetats literàries ens ha regalat un munt de bones traduccions.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.