Un fenomen dins i fora la llibreria: Blackwater

11/06/2024
  • Quan Blackie Books va llançar la proposta de publicar una novel·la dividida en sis volums que sortirien amb una periodicitat quinzenal a alguns de la Gralla ens va cridar l’atenció.  Però quan vam saber que tenia un caire fantàstic això ho va convertir en irresistible. Just per aquelles dates parlàvem amb la Marina de la Gralla de posar en marxa  un club de lectura de temàtica fantàstica, així que Blackwater ens va venir com anell al dit. Jo feia molts anys que no participava en un club de lectura i quan es va presentar l'ocasió de moderar aquest, la idea em va seduir.  Així que per a mi la saga de Blackwater i la primera edició del club de lectura són indestriables.

    El punt de partida de Blackwater no pot ser més suggerent. Un poble petit al cor rural d’Alabama està inundat i mentre dos homes remen entre els edificis troben una jove asseguda en una habitació de l'hotel. Tot el que segueix a continuació flueix al mateix ritme que el riu Perdido, a voltes pausat i a voltes embravit i tumultuós. L’autor ens explica l'esdevenir d’una família benestant del poble de Perdido, els Caskey, i com canvien amb el pas del temps.  També ens explica les seves lluites i com s'enriqueixen.  Però no sols ens parla d’això també ens mostra un món fantàstic que existeix al voltant d’aquesta família, de les seves cases, del riu Perdido, i de l’Elinor (la jove rescatada), sobretot de l'Elinor. L’habilitat de Michael McDowell és tant extraordinària que sovint tens la sensació de trobar-te enmig de l’ambient carregat i calitjós del sud d'Alabama.

    Aquesta lectura seriada des del febrer fins al maig s’ha enriquit exponencialment en compartir  amb les companyes i companys del club de lectura l’evolució de la família Caskey, i les sorpreses i les fintes que ens fa l’autor des de les  especulacions del començament fins al gir final. A banda de la sensació de familiaritat que al final acabes sentint  per uns personatges que esdevenen absolutament extraordinaris.

    En definitiva, aquests mesos ha estat un gust gaudir d’aquesta saga i compartir-ho amb vosaltres ha multiplicat i ha enriquit el text extraordinàriament. Alhora que ens ha proporcionat uns mesos d’una grandíssima diversió.

     

    Jordi Riu

Vols ser el primer en deixar la teva opinió?

Registra't amb nosaltres i així podras crear els teus comentaris, explicar les teves experiències i participar al nostre blog.

cercar...

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.