• SABROSA HISTORIA DEL TURRON Y PRIMACIA DE LOS DE JIJONA Y AL

    FIGUERAS PACHECO, FRANCISCO RENACIMIENTO HISTORIA Ref. 9788484722229 Altres de la mateixa col·lecció Altres del mateix autor
    Con este libro rescatamos un curioso y bien informado texto sobre la historia del turrón publicado por el historiador escritor alicantino Francisco Figueras Pacheco hace ya medio siglo, en 1955.Estas páginas, no faltas de humor, defienden con pruebas el alicantinismo del turrón frente a su «barcelon...
    Ancho: 150 cm Largo: 210 cm Peso: 250 gr
    Registra't i guanya punts amb totes les teves compres. Al comprar aquest producte, podràs obtenir fins a 10 punts, amb un valor de 0,50 € per a la teva propera compra.
    Sense Estoc - Consultar disponibilitat
    10,00 €
  • Descripció

    • Encuadernació : Rústica amb solapes
    • ISBN : 978-84-8472-222-9
    • Data d'edició : 01/01/2005
    • Any d'edició : 2005
    • Idioma : Español, Castellano
    • Autors : FIGUERAS PACHECO, FRANCISCO
    • Nº de pàgines : 148
    • Col·lecció : VARIS
    • Nº de col·lecció : 67
    Con este libro rescatamos un curioso y bien informado texto sobre la historia del turrón publicado por el historiador escritor alicantino Francisco Figueras Pacheco hace ya medio siglo, en 1955.
    Estas páginas, no faltas de humor, defienden con pruebas el alicantinismo del turrón frente a su «barcelonismo» según argumenta Sigüenza, el famoso personaje del novelista levantino Gabriel Miró: el turrón del señor Turrons no nace en 1703 en tiempo del primer Borbón en Barcelona, durante un concurso de pasteles organizado para celebrar la desaparición de la peste, sino muchísimo antes, a mediados de 1500 para ser más exactos, en Jijona y Alicante, tal como lo prueban los decretos de los reyes ?en vida de Carlos V el turrón era ya famoso?, los más reconocidos literatos ?hay referencia al turrón en el teatro del siglo XVI de Lope de Rueda, Mateo Alemán...? y sobre todo la memoria y el buen hacer de los turroneros generación tras generación.
    Estas páginas también nos hablan del «primo» del turrón, el alfajor de Andalucía de origen árabe y también del mazapán. El autor sigue el rastro del turrón en Francia, Italia, Hispanoamérica ?sobre todo Cuba?, en las costas de África del Norte y hasta en Estados Unidos, a través de los siglos y de los acontecimientos históricos de España.
    Libro éste entre la historia, la literatura y la gastronomía en el que se nos presentan textos curiosos y anécdotas reivindicando «el prestigio tradicional de Jijona y Alicante como industriales prístinos del más sabroso postre de Navidad».

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.