Escriptor i professor, Lluís Busquets i Grabulosa (Olot,1947), a més de doctor en Filologia catalana, és llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona i en Sagrada Teologia per la Pontíficia Universitat Gregoriana de Roma. Ha col·laborat en mitjans radiofònics i televisius, encara ho fa en mitjans escrits i ha conreat diferents gèneres literaris. Darrerament han estat èxits de vendes el seu assaig Última notícia de Jesús el Natzarè (2006) i la novel·la El Testament de Moisès (2007).
Els evangelis canònics no diuen enlloc que Magdalena, la deixeble més estimada i la que millor va entendre el missatge de Jesús, fos una dona de mala vida. Tampoc no estableixen la virginitat perpètua de Maria ni el seu rebuig a la sexualitat. És possible que la mare de Jesús fos en realitat una Qedeixà o prostituta al servei del temple de Jerusalem?
La història s'ha encarregat de deformar la imatge de les dues dones més importants en la vida de Jesús per convertir Maria en l'encarnació de la perfecció, la castedat o l'obedència, i Magdalena en la dona pecadora, portadora del mal, una nova Eva. Però no sempre ha estat així.
En aquest apassionant viatge en el temps, Lluís Busquets ens descobreix, a partir de l'anàlisi dels evangelis apòcrifs i canònics, les llegendes medievals i la història de l'art, com s'han anat construint els mites sobre les dues figures femenines, tot desmentint els tòpics i la visió androcèntrica i aportant llum sobre dos personatges cabdals en la nostra cultura.