El llibre ha estat promogut per l'esportista vigatà Ferran Sarri, que l'ha redactat i coordinat juntament amb Anna Comet, també vinculada als esports de muntanya. La idea va sorgir, segons Sarri, "de la preocupació de detectar l'obsessió d'alguns esportistes de fons per fer unes dietes massa estrictes i fora de la coherència". Segons els autors, l'elecció de Nandu Jubany i Kilian Jornet es va basar en els "punts en comú que tenen: són personatges d'elit en cadascun dels seus àmbits, però a la vegada ens són molt propers. A més, són dos grans exemples d'esforç i treball".
L'obra es presenta en un estoig que inclou un recull de 21 rutes arreu de Catalunya, on es descriuen aspectes tècnics per millorar el rendiment de les curses de muntanya; 21 receptes de Nandu Jubany en format de fitxes; 30 setmanes d'entrenament amb 3 nivells d'exigència diferents i 1 setmana d'exemple de dieta amb 3 nivells d'exigència relacionats amb els nivells d'entrenament. També s'hi inclouen entrevistes als dos personatges, així com una explicació divulgativa sobre l'entrenament i la nutrició. Totes les fitxes de les rutes i de les receptes estan plastificades perquè es puguin utilitzar de manera individual sense malmetre-les.