Adrian Thcikovsky sempre a l'alçada de les expectatives

06/09/2024
  • Criaturas fabricadas és una novel·la curta de l'Adrian Tchaikovsky publicada per RedKey Books amb la traducció de Natalia Cervera. L'autor, en aquest tipus de novel·les, especula i força els límits i sovint crea històries carregades d'humor. Criaturas fabridacas no n'és una excepció.  

    El context on es desenvolupa la història és una ciutat anomenada Loretz on la màgia hi és pertot, però on les diferències socials i econòmiques són brutals. Mentre el govern de la ciutat està en mans de mags, el gruix de la població viu en la misèria i lluita per assolir un xic de màgia procedent d'algun objecte que l'emani. 

    Dins aquest món miserable i opressiu hi sobreviu la Coppelia, una noia jove, òrfena, que es dedica als petits robatoris.  Tanmateix, Coppelia ha trobat uns petits aliats: uns titelles compostos de diversos materials (metall, fusta, os i, fins i tot, paper) que tenen vida pròpia.  

    A partir d'aquest moment comença una trama carregada d'aventura i acció que portarà a la Coppelia a associar-se amb els lladres i criminals més temibles de Loretz, i a enfrontar-se amb els senyors més poderosos de la ciutat. 

    Criaturas fabricadas és una novel·la que dona una volta més a alguns temes bàsics de la literatura fantàstica. Ens parla de la màgia i de com es conserva i transmet. Dona una visió estranya i distorsionada del conte de Pinotxo. I reflexiona també sobre els gólems. I tot, concentrat en una novel·la breu de 149 planes, lligat amb humor i una forta dosi de sarcasme.  A més, fa una crítica ferotge a les classes dominants, mantenint sempre una mirada comprensiva pels que sobreviuen com poden. Ja per acabar us he de confessar que em va encantar la forma que aconsegueix dotar d'ànima aquestes petites criatures fabricades.




    Jordi Riu

Vols ser el primer en deixar la teva opinió?

Registra't amb nosaltres i així podras crear els teus comentaris, explicar les teves experiències i participar al nostre blog.

cercar...

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.